Så här tycker biografer

SÅ HÄR TYCKER NÅGRA BIOGRAFER OM VEEZI

Vad säger Mikael på Folkets Hus & Bio Trosa om Veezi?

"Vi är en liten biograf på en liten ort. I ett gammalt Folkets Hus. Med en jättefin bioanläggning. Bästa ljudet i Sverige säger någon. Vi tittar avundsjukt på Bio Rio i Stockholm då de säljer ut operaföreställningarna för hela året på några timmar. Vi har nio operor framför oss fram till sommaren 2018 och har ännu ej sålt en biljett.

Men nu börjar det hända saker. Kombinationen med Veezi och bio.se gör att vi kan sälja biljetter på nätet. En liten historia: På affischen till My Little Pony hade vi lagt in en QR-kod som ledde besökaren till biljettköp.
Det visade sig att vi till föreställningen av My Little Pony hade några internetköp registrerade i Veezi. Vi var nyfikna på hur dessa köp kommit till och frågade publiken hur de hade köpt biljetter. Den roligaste historien gick så här: ”Min sambo såg affischen och tycket att jag skulle ta med vår dotter på filmen, så hon tog ett foto av QR-koden och mailade till mig. Jag skannade koden och köpte biljetterna. Funkade utmärkt. Klarna Checkout är klockrent”.

När vi nu ser fram emot kombinationen av Veezi och bio.se ser vi de möjligheter som öppnas med att kunna berätta för en större skara vad vi har att erbjuda och samtidigt erbjuda en enkel köpupplevelse med minsta möjliga ”click to close”.

Så frågan varför vi valt Veezi har för oss följande svar: Därför att kombinationen av Veezi och bio.se gör det möjligt för oss att öka antalet besökare. Ingenting är viktigare än besökaren. Vi vill ha många besökare!"
Mikael Karlström, Folkets Hus & Bio Trosa som gärna delar med sig av tips och idéer, kontakta Mikael på mkarlstrom@me.com.

Vad säger Pernilla på LaxåBio om Veezi?

"LaxåBio är en av många landsortsbiografer och vår målsättning är att ständigt utvecklas och göra nya saker. Våra gäster ska prata om LaxåBio och sprida vårt rykte. 

I vår jakt på att bli lite mer som en stor biograf och kunna jämföra oss med dem kom det tidigt upp på agendan kassasystem och biljettbokning på webben 
Nu när vi kört Veezi sedan september ser vi vinningen. Det är smidigare vid kassaredovisning samt redovisning till Filmägarnas Kontrollbyrå. Mycket tid att spara bara en vågar lägga tiden vid installation och upplärning. Vi på LaxåBio rekommenderar verkligen att investera i framtiden och vi väntar med spänning på bio.se. Vi ser fram emot att kunna bli en del i en stor nationell plattform att nå ut på. Vi hoppas även att våra grannbiografer hakar på så att vi stärker biografverksamheten i hela närområdet. Och vi tycker det är stort att vi nu kan erbjuda vår publik att köpa biljetter via vår hemsida och Facebook!

Vill ni höra våra tankar och funderingar så skriv till oss på sociala medier eller info@laxabio.se
Vi tror på att vi gör varandra bättre! "
Pernilla Reinholdsson, LaxåBio

Vad säger Egon Frid på Park Bio i Vara om Veezi?

"Park Bio i Vara ville utvecklas vidare och vara en så bra landsorts bio som möjligt för kommunens 16 000 invånare. Vi visar film fyra dagar i veckan och lockar även biobesökare från grannkommunerna då och då. Det vi har saknat är möjligheten till web köp och bokning av biljetter och ett modernt biljettsystem. När vi kom i kontakt med Biografcentralen och Veezi så kände vi att här vill vi vara med och Veezi vill vi ha. 
Med hjälp av stödet från Svenska Filminstitutet blev det ekonomiskt möjligt för oss att köpa utrustning och ansluta oss till Veezi. Vi fick professionell hjälp från Biografcentralen med att komma igång och köra Veezi och väl igång så har det gått smidigt och lätt då Veezi är ett användarvänligt biljettsystem. 
Veezi ger oss smidigare kassaredovisning och redovisning till Bioguiden och Filmägarnas Kontrollbyrå och det som jag verkligen gillar mycket med Veezi är filmplaneringen och registrering av filmprogrammet som är bra, enkel och rolig i Veezi.
I redovisningen  i Veezi, i Back Office, så är det enkelt att följa försäljningen och stämma av den kontanta försäljning, presentkorten och SF:s Bio Företagsbiljetter. Försäljningen av biljetter via Bio.se och den redovisningen är kanske inte så lätt att förstå men ger oss en stor trygghet ändå i att alla köp redovisas. Veezi ger oss och alla möjligheter till olika uppföljningar av vår bio.

Vi har nu kört Veezi sedan 20 september 2017 med platsbiljetter i kassan och sedan 13 december med Bio.se då vi även har platsbiljetter att sälja via webben och i kassan. 
Både vi på Park Bio i vara och våra biobesökare har märkt att vi satsat för framtiden med ett modernt biljettsystem och att vi finns med på Bio.se. Vi har gått från 0 försäljning via nätet till redan över 30 till 40 % på populära filmer. Vårt långsiktiga mål är att uppnå över 60 % köp av biljetter via Bio.se, ett mål som Vara Konserthus har uppnått sedan länge.
Vi fortsätter också att kommunicera ut vårt filmprogram på Facebook där vi också hänvisar till Bio.se och vår möjlighet att köpa biljetter till våra visningar på Park Bio i Vara.

Egon Frid Biografföreståndare, Park Bio i Vara

Vad säger Tomas på Centrumbiografen i Ronneby om Veezi?

"Vi önskade erbjuda vår publik ett enkelt och lustfyllt köp av biljetter på vår hemsida och vill vara förberedda inför att bio.se lanseras. Likaså behöver vi ha möjlighet att sköta vår programsättning online och hantera vår administration oavsett om vi är på bion eller inte, vilket Veezi i molnet erbjuder. Nu när vi kört i några veckor kan vi erkänna att vi också är väldigt förtjust i statistiken som vi erbjuds som gör att vi enklare kan följa vår försäljning, samt att personalen i kassan uppskattar touchskärmen och förenklad hantering med streckkoder på förköpsbiljetterna.

Vår publik har redan lärt sig hur enkelt det är med Veezi Klarna Checkout, vi är nog redan uppe i 50-60 % förköp på nätet och Biografcentralens fria support fram till 22 och på helger är en oerhörd trygghet!"
Tomas Forsberg, Centrumbiografen Ronneby och Metropol Karlshamn

info@biografcentralen.se

Copyright Biografcentralen © 2021